menu
person

Սնվելու առանձնահատկությունները

 


 

   

 

Լեղապարկի և լյարդի հիվանդությունների դեպքում: Հարկ է բացառել թրթնջկաթթվով և եթերայուղերով հարուստ բանջարեղենի օգտագործումը (սպանախ, թրթնջուկ, ռևանդենի, բողկ, սխտոր, սոխ, ծովաբողկ), քանի որ դրանք գրգռում են լյարդի բջիջները և կարող են քարերի առաջացման պատճառ հանդիսանալ: Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել թթվաշ մրգեր և հատապտուղներ:

Լյարդի հիվանդությունների ժամանակ լավ արդյունք են տալիս բեռնաթափման օրերը (խաղողով, խնձորով, ծիրանով, գազարով): Դրանք նշանակում են շաբաթը մեկ անգամ և կրկնում 2-3 շաբաթ հետո:

Սրտային անբավարարության դեպքում: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրգանիզմը մաքրող մթերքներ: Դրանց թվին են պատկանում կալիումի մեծ քանակությամբ մրգերն ու բանջարեղենը` կարտոֆիլը, չամիչը, սև սալորը: Կալիումի կարիք առավել շատ են զգում այտուցներով տառապող մարդիկ: Այս դեպքում օգտակար է բեռնաթափումը, որը ենթադրում է 500գ թեթև թրջած ծիրանաչիր և դեղձի չիր (500գ ամենքից):

 



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր




Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 85հզ.+ բաժանորդ



loading...


Աղբյուրը: http://erkusov.com/WebPlayer201/vol25/snndakarg.jpg
Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ | Ավելացրեց: Kiss.am (03.08.14) W
Դիտումներ: 1018 | Տեգեր: առողջ սնունդ, Առողջ ապրելակերպ, առողջարան | Վարկանիշ: 0.0/0
< Яндекс.Метрика