menu
person

Ծամոնի օգտակարության և վնասի մասին

 


 

   

Ծամոն ծամելն օգտակար է սնվելուց հետո ոչ ավելի, քան 5-10 րոպե: Մնացած դեպքերոմ այն վնասակար է առողջության համար:
 

 

Ինչու՞ է օգտակար: Մաստակը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը և լավացնում է մարսողությունը. Մասամբ մաքրում է բերանի խոռոչը սննդի մնացորդներից: Այն կարող է օգտակար լինել նիհարեցնող դիետաների դեպքում, իհարկե, եթե օգտագործվի միայն սնվելուց հետո:


Ինչու՞ է վնասակար: Ծամոն երկար ծամելը կարող է խախտել ատամնալիցքերը: Քաղցած փորին ծամոն ծամելը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը, որն էլ իր հերթին սկսկում է քայքայել ստամոքսի պատերը՝ անփուսափելիորեն բերելով գաստրիրտի կամ խոցի առաջացման: Միաժամանակ ծխելը և ծամելը նոյնպես շատ վնասակար է: Ծամոնն իր մեջ է կլանում քաղցկեղածին մասնիկները, որոնք էլ քթի միջոցով անցնում են ստամոքս:

 



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր




Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 85հզ.+ բաժանորդ



loading...


Աղբյուրը: http://www.kiss.am/xarynkar/Vol20/camoni_ogtakarowtyan_vnasi_masin.png
Կատեգորիա: Հետաքրքիր | Ավելացրեց: Kiss.am (10.04.14) W
Դիտումներ: 3192 | Տեգեր: Առողջ ապրելակերպ, առողջարան, օգտակար խորհուրդներ | Վարկանիշ: 0.0/0
< Яндекс.Метрика