menu
person

Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին

 


 

   

Լահմաջո (արաբ․՝ لحم عجين‎‎, հայ․՝ Լոշմիս), հանրահայտ արևելյան ուտելիք։ Լահմաջոն անվանում են հայկական և արաբական պիցցա։ Հայկական անվանումը- Լոշմիս։ Ուտեստի հիմքը հանդիսանում է բարակ խրթխրթան հացային բլիթ, որի վրա լցնում են լոլիկ, տոմատի մածուկ, բուլղարական պղպեղ, սոխ, սխտոր, կանաչի, սև պղպեղ։ Ճիշտ պատրաստված լահմաջոն կշռում է 150–ից 170 գրամ։

Խորհրդային Հայաստան լահմաջոն մուտք է գործել 1960 թվականին հայրենադարձության օգնությամբ՝ սիրիական Հալեպ քաղաքից:








Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր




Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 90հզ.+ բաժանորդ



loading...
Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: Kiss.am (21.09.17)
Դիտումներ: 1003 | Տեգեր: իմանալ, ԻՆՉ, ՍԻՐՎԱԾ, մասին, ուտեստի, պետք, Լահմաջո | Վարկանիշ: 0.0/0
< Яндекс.Метрика *