RSS 

Загрузка...

Գլխավոր էջ » Հմայք » Առողջություն

Կարտոֆիլի օգտակար հատկությունները

Kiss.am - Ժամանց և Տեղեկատվություն

 


 


   erkusov.com

 


Կարտոֆիլի օգտակար հատկությունները հայտնի էին դեռ հին ժամանակներում: Այն օգտագործում էին այրվածքները, վերին շնչուղիների կատառը, էկզեման, ինչպես նաև գաստրիտը, խոցային հիվանդությունները, ուժեղ գլխացավերը բուժելու համար: Կարտոֆիլը բարձր է գնահատվում դիետկ սննդակարգում. ալյուրով պատրաստած մթերքները, սպիտակ հացը փոխարինելով կարտոֆիլով` կարելի է ազատվել ավելորդ կիլոգրամններից, ճարպային կուտակումներից: Կարտոֆիլը կալիումի հիմնական աղբյուրն է համարվում. դրա բաղադրության մեջ կալիումն ավելի շատ է (100 գ-ում` 570 մգ), քան հացի, ձկան և մսի մեջ: Կալիումի օրվա չափաբաժինը կարելի է լրացնել 500 գ կարտոֆիլ ուտելով: Հում կարտոֆիլի հյութը հայտնի միջոց է ստամոքսի և 12-մատնյա աղիքի խոցային հիվանդությունները բուժելու համար. օգնում է լավացնել հիվանդների ընդհանուր ինքնազգացողությունը, վերացնում է ցավը և ստամոքսում այրոցի զգացումը, սրտխառնոցը, իջեցնում է ստամոքսահյութի բարձր թթվայնությունը:  




Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



loading...

Загрузка...

Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 75հզ.+ բաժանորդ




Հրապարակման պատրաստեց` Kiss.am - Ժամանց և Տեղեկատվություն
Կատեգորիա: Առողջություն | Ավելացրեց: erkusov.com (17.04.13) | Հեղինակ: erkusov.com
Դիտումներ: 6249 | Տեգեր: առողջ սնունդ, կարտոֆիլ, խոհանոց | - Վարկանիշ -: 0.0/0